ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ Π.

Ειδικότητα Ψυχολόγος MSc – Ψυχοθεραπεύτρια
Εξειδίκευση
 Εξειδικευμένες Υπηρεσίες
Ασφαλιστικά Ταμεία
Ωράριο λειτουργίας 
Site
www.grigoraki.gr

Βιογραφικό σημείωμα

Η Ιωάννα Γρηγοράκη είναι Ψυχολόγος MSc – Ψυχοθεραπεύτρια. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθήνας (B.Sc.) το 2013. Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης, εργάστηκε στο Ψυχιατρικό τμήμα στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά.
Τον Ιούνιο του 2013, ολοκλήρωσε το μονοετές εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Κλινική Ψυχοπαθολογία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στην Ά Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου στην Αθήνα.
Τον Σεπτέμβριο του 2013, συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο (MSc) στο University of Westminster στο Λονδίνο στην Ψυχολογία της Υγείας. Εκεί έλαβε ειδική κατάρτιση σε μεγάλο εύρος θεματολογίας, όπως διαχείριση πόνου, στήριξη χρόνιων πασχόντων, παχυσαρκία, διαχείριση στρες.
Τον Σεπτέμβριο του 2014 επέστρεψε στην Αθήνα και εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο έρευνας και θεραπείας της συμπεριφοράς. Πρόκειται για μία επιστημονικά αναγνωρισμένη μορφή ψυχοθεραπείας που βρίσκει αποδεδειγμένα εφαρμογή σε ένα πλήθος προβλημάτων και ψυχικών διαταραχών. Παράλληλα, συνέχισε την πρακτική της άσκηση στο Ψυχιατρικό τμήμα στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά για ένα χρόνο. Επίσης, εργάστηκε σε ιδιωτικό σχολείο στην Αθήνα, κάνοντας ένταξη σε παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, στη κανονική τάξη.
Εργάζεται ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια στο ιδιωτικό της γραφείο στην Μυτιλήνη. Δέχεται μόνο με ραντεβού. Επίσης, πραγματοποιεί συνεδρίες μέσω skype για άτομα εκτός Λέσβου.
Συγχρόνως, εργάζεται ως ψυχολόγος στο Σωματείο «Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας» παρέχοντας ψυχολογική στήριξη σε παιδιά και ευάλωτες οικογένειες.
Είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου.

ΑΡΘΡΑ ΙΑΤΡΟΥ

Κατάθλιψη: η «γρίπη» των συναισθηματικών προβλημάτων

Επηρεάζεται η ανατροφή των παιδιών από την ποιότητα της σχέσης μεταξύ των γονιών τους;

Η Κατάθλιψη στη Νόσο του Crohn

Διεκδικητικότητα -Η τέχνη του να λες «ΟΧΙ»

Άγχος υγείας: Ένα σύνηθες πρόβλημα, το οποίο θεραπεύεται

Διαζύγιο: Όταν τα παιδιά (δεν) πρέπει να διαλέξουν…