ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

 

Ειδικότητα Λογοθεραπεύτρια
Εξειδίκευση
 Εξειδικευμένες Υπηρεσίες
Ασφαλιστικά Ταμεία
Ωράριο λειτουργίας   Δέχεται κατόπιν ραντεβού
 email  elenichatz@windowslive.com

Βιογραφικό σημείωμα

Η Ελένη Χατζόγλου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λογοθεραπείας, της Ανωτάτης Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Ιωαννίνων, από την οποία έλαβε το 2009 την ειδικότητα του Λογοθεραπευτή.

Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση σε Ιδιωτικό Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια, παραμένοντας, εκεί εργάσθηκε σε διάφορα ιδιωτικά κέντρα, αντιμετωπίζοντας για μεγάλο διάστημα δύσκολες και σύνθετες περιπτώσεις παιδιών με: φωνολογικές και αρθρωτικές διαταραχές, αυτισμό, νοητική καθυστέρηση, σύνδρομα, βαρηκοΐα, διαταραχή στη ροή του λόγου (τραυλισμός), εγκεφαλική παράλυση και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Θεσσαλονίκη παρακολουθούσε εποπτείες που αφορούσαν στον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται μια λογοθεραπευτική αξιολόγηση και στον τρόπο χρήσης των εργαλείων αξιολόγησης.

Το 2010 επέστρεψε στον τόπο στον οποίο μεγάλωσε, στη Μυτιλήνη και οργάνωσε το δικό της Κέντρο Λογοθεραπείας. Τρία χρόνια αργότερα – ανταποκρινόμενη στο συνεχώς αυξανόμενο αριθμό παιδιών και στις ανάγκες τους – δημιούργησε ένα μεγαλύτερο και πληρέστερο χώρο εργασίας εξοπλισμένο με κατάλληλα μέσα. Μέχρι και σήμερα προκειμένου να έχει ενημέρωση της εξέλιξης της επιστήμης στο αντικείμενό της, συνεχίζει την εκπαίδευσή της και τη διεύρυνση των γνώσεών της, συμμετέχοντας σε Πανελλήνια Συνέδρια ή παρακολουθώντας ειδικά σεμινάρια με σκοπό την εξειδίκευση σε διάφορες μεθόδους που αφορούν στην επικοινωνία ατόμων και ατόμων με αυτισμό, αλλά και στις μεθόδους παρέμβασης (Διαταραχές Κοινωνικής Επικοινωνίας στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές – το μοντέλο των κύκλων, The Lidcombe Program of Early Stuttering Intervention (τραυλισμός) , Social Stories, Intensive Interaction & ASD (πρόγραμμα εντατικής αλληλεπίδρασης και αυτισμός), Μοντέλο Συνθεραπείας (λόγος και πράξη) στον αυτισμό, T.E.A.C.CH., Νευρολειτουργική Αναδιοργάνωση (λειτουργίες του στόματος) μέθοδος B. Padovan, βασική κατάρτιση PECS, Makaton και πολλά άλλα).

Επίσης έχει εκπαιδευθεί στη μέθοδο παρέμβασης της Aισθητηριακής Ολοκλήρωσης και τα δυο τελευταία χρόνια εποπτεύεται και συνεργάζεται με εργοθεραπεύτρια (επίσης εκπαιδευμένη στη χρήση μεθόδου της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης) με σκοπό το συνδυασμό της λογοθεραπευτικής και στοιχεία εργοθεραπευτικής παρέμβασης. Στο ιδιωτικό Κέντρο Λογοθεραπείας που διατηρεί, με όρεξη κι αγάπη για το επάγγελμά της, αφιερώνει στα παιδιά και στις οικογένειες τους, τις γνώσεις της τις περισσότερες ώρες της ημέρας της.