ΤΡΥΓΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

 

Ειδικότητα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Εξειδίκευση Διατροφικές διαταραχές
Εξειδικευμένες Υπηρεσίες
Ασφαλιστικά Ταμεία
Ωράριο λειτουργίας   ΠΡΩΙ: Δεύτερα – Τριτη – Παρασκευη 09:00 – 14:00 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ: Τεταρτη – Πέμπτη 17:00 – 20:00
email
 giota_trig@yahoo.gr

 

Βιογραφικό σημείωμα

Η Παναγιώτα Τρυγώνη σπούδασε διαιτολόγος – διατροφολόγος στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 2015 με γενικό βαθμό 8,73 «Άριστα».

Πραγματοποίσε την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Διατροφής του «Βοστάνειου» Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ενώ παράλληλα συνεργαζόταν με το Εξωτερικό Διαβητολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου, όπου επισκεπτόταν καθημερινά και ασχολούνταν με την διατροφή των διαβητικών ασθενών.

Εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Η προσκόλληση στη Μεσογειακή Διατροφή στη Μυτιλήνη σε σχέση με την εμφάνιση οξέος στεφανιαίου συνδρόμου και αγγειακού ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου».

Το 2014-2015 παράλληλα με με τις σπουδές της, συμμετείχε στο ερευνητικό προγράμματα ΕΣΠΑ «Συμμαχία για την υγεία- διατροφή» στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Το 2016 απέκτησε δίπλωμα Εξειδίκευσης στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) από το National Center of Eating Disorders της Μεγάλης Βρετανίας (NCfED), μέσω του ΚΕΑΔΔ, το οποίο πιστοποιείται από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS).

To Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς παρακολούθησε το πρόγραμμα «Βασική Υποστήριξη Ζωής και χρήση αυτόματου εξωτερικού Απινιδιστή».

Από το 2010 έως σήμερα έχει παρακολουθήσει πλήθος επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων σχετικά με τη διατροφή και συνοδών προβλημάτων υγείας που μαστίζουν την εποχή.

Διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και αποτελεί μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ). Επίσης είναι επίσημος επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομιλίες στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου σχετικά με την αθλητική διατροφή σε συνεργασία με την ΕΠΣ Λέσβου, την διατροφή και τον Σακχαρώδη Διαβήτη, τις Διατροφικές Διαταραχές. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο (www.flowmagazine.gr, www.diatrofi.gr, www.thehealthlab.gr) και στο διαδικτυακό περιοδικό e-food for thought.

Τον Ιούνιο του 2018 άνοιξε το διαιτολογικό της γραφείο στην Καλλονή Λέσβου. Σκοπός της είναι, όπως αναφέρει, να αποτελέσει πολύτιμο φίλο και σύμβουλο στην πορεία εκείνου που θέλει να επιτύχει ένα ισορροπημένο τρόπο διατροφής και να θέσει τις βάσεις για να αποκτήσει καλές διατροφικές συνήθειες, πέρα από τα στενά χρονικά περιθώρια ενός προγράμματος διατροφής. Χαρακτηριστικά το σλόγκαν της αναφέρει: «Αγαπώ το σώμα μου, τρέφομαι σωστά, κινούμαι τακτικά!»


Υπηρεσίες Ιατρείου

❖ Σχεδιασμός εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής για:

➢ Απώλεια / αύξηση / διατήρηση σωματικού βάρους ➢ Παθολογικές καταστάσεις (Κοιλιοκάκη, Σακχαρώδη διαβήτη, Υπέρταση, Υπερουριχαιμία, Υπερλιπιδαιμίες, Παθήσεις Πεπτικού, Αναιμίες κ.ά.) ➢ Αθλητική Διατροφή ➢ Εγκυμοσύνη-Θηλασμό ➢ Παιδική – Εφηβική παχυσαρκία ➢ Διατροφικές διαταραχές (νευρική ανορεξιά, νευρική βουλιμία, αδηφαγική διαταραχή, δια-βουλιμία, ορθορεξιά κ.α.)

❖ Ανάλυση Σύστασης Σώματος
Εξειδικευμένες μετρήσεις με τον πολυσυχνοτικό λιπομετρήτη Τanita MC 780 με βάση το προσωπικο προφίλ. Τμηματική ανάλυση για κάθε κάτω- άνω άκρο και κορμό, καθως και μέτρηση συνολικών υγρών σώματος και
διαχωρισμός σε ενδοκυττάριο- εξωκυττάριο (δεικτης κατακράτησης υγρων).

❖ Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού
H μέτρηση Μεταβολικού Ρυθμού Ηρεμίας γίνεται με τη μέθοδο της έμμεσης θερμιδομετρίας με το μηχάνημα Fitmate Pro και χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό ενός εξειδικευμένου προγράμματος διατροφής και άσκησης βασισμένο στις πραγματικές θερμιδικές ανάγκες του εξεταζομένου.


ΑΡΘΡΑ ΙΑΤΡΟΥ