ΚΟΥΤΡΟΛΟΥ ΧΑΡΑ

Ειδικότητα  Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Εξειδίκευση
Υπηρεσίες Ιατρείου Διαιτολογική Υποστήριξη για: Παχυσαρκία Παθολογικές Καταστάσεις (Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Υπέρταση, Υπερλιπιδαιμίες, Σακχαρώδη Διαβήτη, Γαστρεντερικές παθήσεις, Νεφροπάθειες) Διαταραχές Λήψης Τροφής (Νευρική Ανορεξία- Βουλιμία) Εγκυμοσύνη-Θηλασμό Παιδιά-Εφήβους Αθλητές Μέτρηση- Αξιολόγηση: Βασικού Μεταβολικού Ρυθμού (μέσω έμμεσης θερμιδομετρίας με το FITMATE της COSMED) Λιπομέτρηση και ανάλυση κατανομής λίπους (με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης με την ΤΑΝΙΤΑ BC-418 MA) Δερματικές πτυχές Δείκτης φυσικής δραστηριότητας & εκτίμηση ποιότητας ύπνου (SENSEWEAR PRO BODYMEDIA)
Ωράριο λειτουργίας  Κατόπιν ραντεβού
email xara.koutrolou@gmail.com

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΑΤΡΟΥ

Η Χαρά Κουτρολού είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας  – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Aθηνών.

Από τον Ιανουάριο του 2008 έως και σήμερα διατηρεί το διαιτολογικό της γραφείο στη Μυτιλήνη, όπου παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διατροφής, εφαρμόζοντας τις σύγχρονες μεθόδους τροποποίησης της διατροφικής συμπεριφοράς.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας & Διατροφής. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου και είναι τακτικό μέλος της επιτροπής ελέγχου εγκατάστασης και λειτουργίας Μονάδων Άσκησης και Δίαιτας για την χορήγηση άδειας λειτουργίας στο Νομό Λέσβου.

Από το 2005 έως το 2008 υπήρξε επιστημονική συνεργάτης – διατροφολόγος της Εθνικής Ομάδας Στίβου (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α. Παράλληλα, από το 2006 έως και το 2007 εργάστηκε ως διαιτολόγος στα κέντρα αδυνατίσματος με την επωνυμία NEW DAY στα καταστήματα της Νέας Ιωνίας και του Συντάγματος.

Το 2014 διετέλεσε εκπαιδεύτρια στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης στα σεμινάρια με τίτλο «Πρακτικές συμβουλές υγιεινής διατροφής».

Από το 2001 έως και σήμερα έχει παρακολουθήσει πολλά ελληνικά συνέδρια Διατροφής και Ιατρικής. Επιπλέον, έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια σε πολλά σχολεία της Λέσβου και έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σημασία της υγιεινής διατροφής.

Από το 2008 αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Μυτιλήνης. To 2010 συμμετείχε στη συγγραφή του παιδικού βιβλίου «Το αρκουδάκι που έχασε το χαμόγελό του» της Μάρως Ματθαίου, με θέμα το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας και στόχο την προώθηση της ισορροπημένης διατροφής, το οποίο κυκλοφόρησε το 2015 από τις εκδόσεις Καρπασσιάνα – Πολιτισμός.

Από το 2001 έως και το 2005 υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Νικολάου Γ. Παπαδημητρίου. Μιλάει άριστα Αγγλικά και Ιταλικά. Έχει δίπλωμα κλασικού τραγουδιού με άριστα παμψηφεί από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών και από το 2009 διδάσκει μοντέρνο και κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Σκαλκώτας στη Μυτιλήνη.


ΑΡΘΡΑ ΙΑΤΡΟΥ

ΖΑΧΑΡΗ: Πόσο, τελικά, τη χρειαζόμαστε;

ΒΙΤΑΜΙΝΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ: Φάρμακο για τον οργανισμό!

Το φάρμακό σου η τροφή σου…

Σακχαρώδης διαβήτης