ΠΑΠΑΧΙΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ

Ειδικότητα Ψυχολόγος, Υπ.Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης
Εξειδίκευση
 Εξειδικευμένες Υπηρεσίες
Ασφαλιστικά Ταμεία
Ωράριο λειτουργίας 
 Κατόπιν ραντεβού
email | Facebook
 apapachiou@gmail.com | Παπαχίου Ασπασία

Βιογραφικό σημείωμα

Η Ασπασία Παπαχίου είναι Ψυχολόγος, τακτικό μέλος συλλόγου Ελλήνων ψυχολόγων και κάτοχος άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος του Ψυχολόγου.

Πραγματοποίησε τις σπουδές της στο Τμήμα της Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, από όπου αποφοίτησε με άριστα το 2010.  Από το 2011 και για περίπου τρία έτη, συνέχισε την πρακτική της άσκηση, εθελοντικά, ως ψυχολόγος στο Γραφείο Ψυχολόγων του Βοστάνειου Γ. Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Αμέσως μετά συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σκωτία, πάνω στην Κλινική Ψυχολογία (MSc). Η μεταπτυχιακή της διατριβή είναι πάνω στην Κατάθλιψη και Μετατραυματική Διαταραχή Άγχους σε ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσής της είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης για την έρευνα της ρύθμισης του συναισθήματος στις σχέσεις ζευγαριών, για την οποία έχει λάβει δύο υποτροφίες.

Παράλληλα, από τον Μάρτιο 2018, παρακολουθεί το 4ετες πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, του Συστημικού Ινστιτούτου Κύπρου, όπου εξειδικεύεται στη θεραπεία ζευγαριών και οικογένειας.

Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια εκπαίδευσης σε τεστ αξιολόγησης της προσωπικότητας και νοημοσύνης και έχει δημοσιεύσεις επιστημονικών εργασιών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Έχει εργαστεί σε ποικίλους κλινικούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα, έχει εργαστεί στη μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης για ενήλικες με βαριά νοητική υστέρηση και δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές, «Χαραυγή» του Ν. Χανίων καθώς, επίσης, και ως Ψυχολόγος στην Επιτροπή Διαγνωστικής Αξιολόγησης, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, παρέχοντας τις υπηρεσίες της σε δημοτικά σχολεία και γυμνάσια.


Υπηρεσίες Ιατρείου

  • Συμβουλευτική-Ψυχολογική υποστήριξη
  •  Θεραπεία Ζεύγους
  •  Ατομική-Οικογενειακή Θεραπεία
  •  Συστημική προσέγγιση
  •  Συμβουλευτική παιδιών-εφήβων-ενηλίκων
  •  M.Sc. Κλινικής Ψυχολογία

 


ΑΡΘΡΑ ΙΑΤΡΟΥ

Συστημική Συμβουλευτική σε Ζευγάρια με Υπογονιμότητα

Κορωνοϊός (2019-nCov): Συμβουλές προς τους Γονείς για την Μείωση του Άγχους των Παιδιών

Κατάθλιψη & Μετατραυματική Διαταραχή Άγχους στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣκΠ): Ο Ρόλος της διαχείρισης του συναισθήματος

Εγκόπριση- Απώλεια Ελέγχου των Σφικτήρων στα Παιδιά

“Πανελλήνιες εξετάσεις: Το άγχος μου, ο σύντροφός μου”

“Πρωινό ξύπνημα για το σχολείο: Μια τελετουργία αγάπης μεταξύ παιδιού-γονιού”