ΤΡΙΧΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ειδικότητα
Οφθαλμίατρος
Εξειδίκευση
Εξειδικευμένες Υπηρεσίες
Ασφαλιστικά Ταμεία
Ωράριο λειτουργίας  Κατόπιν ραντεβού
email | Facebook
gtrichonas@gmail.com | George Trichonas

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Δρ. Γεώργιος Τριχώνας είναι χειρουργός οφθαλμίατρος, εξειδικευμένος στις παθήσεις υαλοειδούς – αμφιβληστροειδούς. Είναι τ. επίκουρος καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου «Case Western Reserve University» των ΗΠΑ και διπλωματούχος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας. Παρέχει πλήρη διαγνωστικό οφθαλμολογικό έλεγχο και προσφέρει χειρουργική αντιμετώπιση σε παθήσεις όπως καταρράκτη, αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, ηλικιακή εκφύλιση ωχράς, οπή ωχράς και επιαμφιβληστροειδική μεμβράνη.

O Δρ. Τριχώνας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και μεγάλωσε στην Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης με άριστα και εισήλθε στην ιατρική σχολή Αθηνών με πανελλήνιες εξετάσεις. Αποφοίτησε το 2004 από την ιατρική σχολή Αθηνών με βαθμό Λείαν Καλώς.

Μετά τη ολοκλήρωση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας μετέβη στην Βοστώνη το 2007 όπου εργάστηκε ως Research Fellow στο Angiogenesis Lab, Harvard Medical School για 3 χρόνια. Επίσης πέρασε με επιτυχεία τις απαραίτητες εξετάσεις USMLE (Step1,2,3) ώστε να μπορέσει να ασκήσει την ιατρική την Αμερική.

Πραγματοποίησε τον πρώτο χρόνο ειδικότητας (Ιnternship) στη Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Harvard- Brigham and Women’s Hospital.

Εκπαιδεύθηκε στην Οφθαλμολογία (Residency) στην Οφθαλμολογική Κλινική του Cleveland Clinic Foundation- Cole Eye Institute και υπο-εξειδίκευτηκε στη χειρουργική Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς στο University of Pittsburgh Medical Center (UPMC, Pittsburgh).

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή του στην Οφθαλμολογία πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις ειδικότητας του Αμερικανικού Συμβουλίου Οφθαλμολογίας (ABO).

Το 2016 ανακηρύχθηκε επίκουρος καθηγητής οφθαλμολογίας του Case Western Reserve University, Cleveland, ΗΠΑ. Διδάσκει παθολογία και χειρουργική υαλοειδούς αμφιβληστροειδούς σε ειδικευομένους και διευθύνει το αντίστοιχο τμήμα.

Ο Δρ. Τριχώνας έχει συγγράψει δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις και έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό εισηγήσεων και ομιλιών σε συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες στην Αμερική.

Έχει πατέντα με το πανεπιστήμιο Harvard στη συνδυαστική θεραπεία των φωτοϋποδοχέων μετα από αποκόλληση αμφιβληστροειδούς.

Το 2019, ο κ.Τριχώνας επέστρεψε στην Ελλάδα μόνιμα και συνεργάζεται με το Athens Vision. Την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα ο κ. Τριχώνας επισκέπτεται τη Μυτιλήνη, όπου συνεργάζεται με την οφθαλμίατρο κα Χριστίνα Κουτζά.

Είναι μέλος:

της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (ΑΑΟ)

της Αμερικανικής Εταιρείας Αμφιβληστροειδούς (ASRS)

του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (ΑΜΑ)

του Ιατρικού Συλλόγου της Πολιτείας του OHIO, Η.Π.Α. (COS)

Άρθρα

Επέμβαση Καταρράκτη και Ενδοφακοί